2013-07-17 Nijmegen, 4daagse dag 2

Op de tweede dag van de Nijmeegse 4daagse gaat het naar Wijchen. En niet alleen naar Wijchen, vlak Beuningen en Nijmegen oud-west niet uit. Drie feesten op een dag. Er stond voor mijn gevoel heel veel publiek dit maal en dat maakte de feestvreugde er alleen maar groter op. DSC05209Gewapend met een groene, vroege, startkaart voor de eerste start voor de 40 km lopers verschijn ik tussen half zes en kwart voor zes op de wedren. Vandaag gaat het naar het zuiden, richting Heyendaal, langs de vele universiteitsgebouwen. Ik kom nog langs het gebouw Roomsch Leven, waar ik een paar weken geleden nog startte voor de Michaelmars. Het valt me op dat het best druk is, het is niet makkelijk om een plekje te vinden om op te lopen. Ik tref daar nog een ex-collega loper van Logo, maar hij is te snel voor mij.

Na de Scheidingsweg volgt het stukje naar de wijk Hatert en dan gaat het de brug over naar de Weezenhof. Als die ook weer doorlopen is, wordt de boerderij Dierdonk de navolgende prooi. Vreemd om te zien hoe het heir is zonder de verzorgingswagens van de Nederlandse en buitenlandse krijgsmachten. Gewoon weiland. Dan komt het onverharde stukje door de Hatertse Vennen. Persoonlijk vind ik het hier altijd erg mooi, als is het maar een kort traject. Eenmaal op de Heumenseweg aangekomen ga ik naar Alverna. Daar staat niet alleen omroep Gelderland enthousiast de lopers op te peppen, maar is er ook Carola’s Café. Laten ze daar nu heerlijke koffie hebben! Ik zit er gezellig en in goed gezelschap, maar na zo’n 20 minuten voel ik toch dat ik verder wil, op pad dus!

DSC05211Alverna uit en Wijchen in, dat is maar een klein stapje. Daar laat de routebouwer ons langs sporthal Arcus lopen, die voor de gelegenheid als medische post dienst doet. Veel militairen liggen hier ook even te rusten en ook radio Veronica is hier vertegenwoordigd. De route gaat verder over een singel rondom Wijchen, een beetje groen een beetje wijk tot bij de weg naar Balgoij, die ik naar links toe in mag, maar voorkort. Want ook hier draaien we naar rechts tot een schaars stukje groen waar we langs mogen, richting het westen van Wijchen. Daar, vlak bij het spoor begint het traject naar het centrum en ik geloof mijn ogen niet. Het is er wel supergezellig, maar ik kan tamelijk ongehinderd doorlopen! Ook door he kleine straatje waar zaal Sterrenbosch aan ligt, vorm t geen trechter. Langs de tribunes en de hoogwaardigheidsbekleders om daarna een appel in ontvangst te nemen, mooie traditie en bedankt!

DSC05242Wijchen uit betekent Woezik in en daar staat de rustpost van Eric en Carla. De enige echte Auto Gaat Sneller rustpost. Ik laat mijn gezicht zien en nog voordat ik hallo kan zeggen krijg ik te horen “Pannenkoek”. Nee ik werd niet onheus bejegend, maar er werd me iets lekkers te eten aangeboden! Gesmikkeld en gebabbeld met Emu en FHD van het vierdaagseforum. En natuurlijk met de gastvrouw en –heer. Daarna de volgende etappe naar Beuningen. Het valt me op dat het hele fietspad bezet is met bezoekers aan de 4daagse. Inclusief een tot biermobiel omgebouwde antieke brandweer wagen.

DSC05251Beuningen is druk, gezellig druk. Werkelijk iedere meter trottoir is bezet van voor tot achter. Zelfs op de provinciale weg staan mensen. Alleen vlak voor en na de sluis is het iets minder druk. Nu begint wel de temperatuur mee te spelen, de zon komt er nu goed door. Blijven drinken hebben ze me geleerd, dus ik accepteer met slechts heel weinig tegenzin een blikje Grolsch. Als ik langs de DAR kom bedenk ik me dat niet alleen de lopers maar ook deze mensen een topprestatie leveren, deze dagen. Als je ziet hoe snel de enorme rommel wordt opgeruimd, dan kan ik daar alleen maar met veel respect over spreken. Ook de wijk die hieraan grenst, oud-west Nijmegen, heeft op een geweldige positieve manier een waar feest gebouwd. Ik keek hier naar uit en werd niet teleurgesteld.

De Waalkade wordt nog steeds gemeden door de organisatie. Echter, de laatste straten waar we nu doorheen komen, daar staan de mensen rijen dik voor ons te klappen, te kijken, te feesten, te zingen. Wat een sfeer. Alles in het roze, natuurlijk, want het is vandaag roze woensdag. Het is een groot feest voor de lopers en dat gaat door tot aan het einde aan toe. Een geweldige tweede dag van de vierdaagse voor mij vandaag. De rest van de foto’s staan in de onderstaande diaserie.

2 gedachtes over “2013-07-17 Nijmegen, 4daagse dag 2

  1. Toi toi toi Ruud! Hoop dat het weer niet te warm was vandaag. Succes voor de laatste twee dagen. Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s