2018-02-18 Soerendonk, OLAT Winterserie

IMG_5574De wandeling van vandaag start op luttele afstand van mijn huis dus ik ga per fiets naar het startlokaal bij de camping te Soerendonk. Het is al aardig druk in de zaal en ik zie er al meteen enkele bekenden. Ik neem een starters koffie en ga dan op pad.

IMG_5578Na een klein stukje door het bos komen we bij een herdenkingskruis voor Antoon Meurskens die op treurige wijze is omgekomen ten tijde van de bevrijding van Zuid Nederland. De route gaat naar een gebied dat simpelweg “De Heide” heet en wat prachtig beschenen wordt door de juist opkomende zon. Gecombineerd met de rijp op alle takjes, halmen en sprietjes geeft het een prachtig gezicht.

IMG_5596We gaan verder over een schitterend landweggetje in de richting van de dorpskern van Soerendonk en daarna naar het Kranenveld. Ook dit is weer schitterend in de ochtendzon en om het allemaal nog mooier te maken komen de paarden die als grazers zijn ingezet in alle rust naar de wandelaars toe. Ze laten zich als volleerd fotomodel op de gevoelige plaat zetten. Even verder staat OLAT met de wagenrust, dus ik echter oversla omdat over 5 km weer een rust is, maar dan een caférust

IMG_5605Het gaat nu verder over de grens met Belgie tot aan de Achelse Kluis door een mooi aaneengesloten natuurgebied. Blij ben ik als ik de abdij van de Achelse Kluis zie, maar ik schrik als ik merk dat de deur van de aangelegen herberg dicht is. Ik ben te vroeg of de herbergier is te laat. Ik ga enigszins teleurgesteld verder, maar besluit iets van de route af te wijken en naar uitspanning Zomerhof te gaan, waar ze wél open zijn. Sjef, met wie ik intussen mee liep houdt zich wel aan de route en nemen voorlopig afscheid.

IMG_5619Enkele momenten later kom ik weer op de route om een verlate carnavalswagen waar te nemen. Vervolgens naar links richting de camping de Dommelvallei, waar OLAT 2 jaar geleden nog een winterserie tocht liet starten. Ietsje verderop splitst de 30 km van de 40 km en ik mag de doorsteek maken via Borkel in de richting van Achel in België.

IMG_5621Net na de grensovergang mag ik naar links een fraai naaldbos in, richting Domein De Bever. Dit prachtig gelegen restaurant staat midden in het bos en heeft een serre waar het in de winter prima toeven is. Ik ben met vijf en later zeven wandelaars tezamen in deze serre gaan zitten en het is er reuze gezellig. Maar er moet ook gewandeld worden, dus na drie kwartier (!) pauze gaat de meute weer op pad.

IMG_5637De Beverbeekse Heide in België gaat over in de Gastelse Heide in Nederland en het is allemaal even mooi. Het gaat door naar Langbosch, waar de wagen van OLAT staat voor de soep die me weer goed smaakt. Ik neem toch even pauze hier, want ik heb wat last van mijn scheenbenen. De laatste etappe is nog en goede vier kilometer rond om Soerendonk en door het bos weer naar de camping waar het vanmorgen allemaal begonnen is.

De nazit, die ook weer bijzonder gezellig is, duurt wat langer dan normaal maar dan spring ik weer op mijn rijwiel voor het ritje naar huis. Een prachtige tocht, waarvoor ik de vrijwilligers van OLAT dan ook hartelijk dank.

De fotoreeks staat achter deze link en ook voor de route hoef je maar te klikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s