2018-04-15 Groesbeek, Zevenheuvelentocht

IMG_5993Vandaag wilde ik opnieuw een tocht van 25 kilometer lopen om de vorm van vorige week te bestendigen maar dan op een ongelijk parcours in plaats van het gemakkelijke asfalt. En omdat ik de Zevenheuvelentocht mij nog goed kan herinneren van een jaar of 6 a 7 terug besloot ik hier nog eens een kijkje te nemen.Mijn positieve herinnering heeft me niet bedrogen, maar ik moet ook zeggen dat ik minder bos heb gelopen dan ik in mijn herinnering had, al kan het zijn dat ik toen een andere afstand had.

IMG_5995De start van in ieder geval anders. Nu is deze gelegen bij een camping met daarnaast een immens parkeer terrein waar (aangekondigd op de website) 2,50 moet worden betaald. Dat is niet wat de wandelaar van de gewone verenigingstochten gewend, maar de open communicatie erover vooraf maakt dat het zonder meer geaccepteerd wordt. Na aanmelden een kop koffie erin en daarna van start en het gaat meteen met een bocht naar het camping gedeelte en daarna het bos in. Slingerend gaat de route naar de golf banen van Groesbeek en even later lopen we tussen de banen door naar Groesbeek.

IMG_5999De route leidt me nu naar andere bossen, de Wolfsberg, en dan kom ik uit bij een kleinschalige zorginstelling waar ik tussen de wooneenheden doorloop, weer richting Groesbeek. Het klimt nu weer stevig en mijn hartslagmeting zie ik iedere meter een beetje omhoog gaan. Als ik de bebouwde kom weer verlaat gaat het naar de knapheideweg die me naar het Kapitelland brengt alwaar de plaatselijke voetbal trots ons wandelaars een rustplaats biedt. Nog maar een koffie naar binnen gewerkt en: Door!

IMG_6014De route kruist de Bredeweg, waar dag op de derde dag van de vierdaagse de meute overheen sjokt, dan nog onderweg naar Groesbeek. Vervolgen gaat het verder over de Bruuk een lange rechte weg die langs het gelijknamige natuurgebied loopt. De Bruuk gaat bijna tot in Duitsland, maar net voor de grens mag ik naar links. Het Reichswald dat nu aan mijn rechterhand hoog uitsteekt, blijft kort bij. Ook deze weg gaat enkele kilometers door voordat bij wijnboer De Plack weer linksaf geslagen wordt.

IMG_6023De nu volgende kilometer wordt zeer ongelijk en modderig, waardoor ik mijn nieuwe wandelschoenen noodgedwongen meteen flink smerig moet maken. Eerst langs het stroompje De Leigraaf en daarna langs De Groesbeekrecht op een camping af. Bij die camping staat een ooievaarsnest met een broedend paar. We lopen er onder langs en hoop maar dat moeder ooievaar niet gestrest is geraakt van de vele wandelaars vandaag. De plaatselijke schutterij, tevens organisatoren van de tocht, is de vierde rustpost vandaag. Een prima plek voor appelgebak met slagroom en maar weer een kop koffie. Nog even van het sanitair gebruik gemaakt. Prima schone toiletten hier, maar goed, van schutters mag je verwachten dat ze kunnen mikken.

IMG_6027Wat volgt is een stuk door glooiende weilanden met prachtige vergezichten. Die komen mijns inziens nog mooier uit vandaag door de prachtige blauwe luchten met de witte wolken daartussen. Dit mondt uit op de Wylerbaan en dat is een kilometer langs een provinciale weg wat ik een beetje jammer vind, maar goed, wat is een kilomter nu helemaal?

IMG_6074Dan volgt het laatste stuk over de naamgever van de tocht. Eerst een stukje Oude Zevenheuvelenweg en daarna is de Zevenheuvelenweg zelf aan de beurt. Een mooie oefening voor de derde week van juli. Het gaat door tot aan de camping, waar de start was en de finish is gelegen. De binnenplaats in tot een gezellig terras is omgetoverd. Vandaag geen gezellige nazit maar snel naar huis om een voetbalvereniging later die kampioen te zijn worden.

Ik heb heerlijk gewandeld onder bijna perfecte omstandigheden. Dank, vrijwilligers van vandaag.

 

De foto reeks staat achter deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s