2018-04-21 Geldermalsen, Bloesemtocht

IMG_6109De bloesemtocht is voor mij altijd een mooie tocht om te lopen, maar het geheel krijgt natuurlijk wat extra’s als de bloesem er mooi bij staat en als het mooi weer. Welnu, beide zaken waren goed geregeld gisteren, dus wat mij betreft kon het al snel niet meer stuk. Ik was met de trein gekomen en aldaar afgesproken met wandelmaat Kees die heel optimistisch met een korte broek op het perron stond en hij niet alleen. Langs het welkomstcomité van de NS gelopen en daarna door naar de veiling hallen, waar we aan de koffie gingen en op het terras van de Via Vierdaagse gingen zitten. Voor mij begon het hier 8 jaar geleden met het wandelen en nu zat ik even te buurten met sportarts Ed Hendriks.

IMG_6111Na de koffie scannen en iets na achten op weg. De kanzi appel stop ik voorlopig in mijn rugzak en de eerste brug over de Linge brengt ons meteen tussen de bloeiende fruitboompjes. De dijk op de mooie bloesem van de bomen gewoon langs de weg valt meteen op. Nog voordat de nordic walkers en lopers van route West afscheid nemen zie ik de eerste rustpost al. Dit keer laat ik deze want als ik alle posten moet bezoeken waar ik vandaag langs kom dan kom ik niet op tijd binnen.

IMG_6120Bij gemaal de Neust, waar de Tricht in de Linge uitkomt zie ik aan de overzijde van de Linge een kudde koeien verkoeling in de schaduw van de bomen zoeken, lekker aan het water. Ze lachen ons tweevoeters misschien wel stilletjes uit, zoveel bedrijvigheid in de vroege ochtend. In de Mariënwaerdt marcheert het legioen verder over de Appeldijk en door het gras langs de rivier waar defensie een pontonbrug heeft neergelegd zodat we even ten zuiden van de Linge kunnen lopen bij molen De Vlinder.

IMG_6127Het dijkje na de molen is afgesloten dus moeten we via een ommetje naar Enspijk waar we in plaats van het veerpontje middels een ponton weer over de Linge stappen. Hier pauzeren we voor een koffie en kunnen we even genieten van de tonen van de muziek die door een orkest vanaf de kiosk over ons uit worden gestrooid. Via de Notendijk naar het gezellige Beesd. Ook hier weer een rustpost maar hier slaan we de gezelligheid over, zo kort op de vorige rust. Wel een ooievaar op zijn nest gespot.

IMG_6130Via molen de Vrijheid en de voetbalvelden laat men ons om Beesd lopen en bij het tuincentrum slaan we nog maar eens een rustpost over, want ik weet er een, net na de splitsing van de 40 km afstand die, hoe toepasselijk wil je het hebben, ‘Rust wat’ heet. Aan het water gelegen op een terras wordt hier even serieus tijd vrij gemaakt om koffie met appelflap achterover te drukken. Ik heb al enige tijd serieus last van mijn linker been en ik besluit om er maar een klein pijnstillertje bij te doen. Na de rust op ons gemak tussen de Linge en Rhenoy door gelopen en we beoordelen de optrekjes aan het water goedkeurend. Prettig wonen, vooral bij goed weer!

IMG_6142Op de terugweg volgt heel even een hereniging met de lopers van de 40 km en inderdaad er lopen er al. Die hebben dus ruim 15 km meer afgelegd dan wij en slechts ruim een uur meer nodig gehad, poe hee! In Rumpt gaan het weer gezellig via de Lingedijk richting Geldermalsen. De A2 kruisen we ditmaal bij Frutera dat inmiddels anders heet, maar hoe dat weet ik zo niet meer. Ik herinner me we dat de NS harmonie aan het spelen is. Als ik de muzikaliteit van deze NS employees vergelijk met het fluitwerk van de conducteurs die ik tot nu toe op de perrons en in de treinen aantrof, dan ben ik er altijd bekaaid vanaf gekomen, in de trein dan.

IMG_6153Een lusje naar Enspijk waar de schaapjes en lammetjes de schaduw hebben gezocht en dan mogen we via de veerpost naar de Mariënwaerd terug. Om vervolgens weer in de wei terecht te komen waar net een lekkere set gespeeld werd met nummers van Fleetwood Mac. Als je met dik 25 kilometers op de teller ineens Don’t Stop te horen krijgt, dan vraag je je soms af wat er mis is met een beetje empathie, maar goed.Ik merk eindelijk dat de pijnstiller zijn werk doet en ben dus wel blij dat we door lopen richting finish. Het is over de Deilse dijk nog maar enkele kilometers naar de finish en die komen we goed door.

Verstandig als we zijn bestellen we eerst een biertje en kijken daarna pas hoe laat de treinen terug gaan. Hè, we vervelend, moesten hierdoor nog een half uur wachten. Zo’n half uur is om voor je het weet. Bier en big band, goeie combi. Prima afsluiting bovendien van een prachtige dag in Geldermalsen en omgeving.

Er zijn nog meer foto’s gemaakt. De gehele fotoreeks staat hier. Ook is er nog een linkje naar de route.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s