2018-04-29 Hilversum, Lente Zonnestralen

IMG_6175Vandaag naar Noord Holland gereden om aldaar vanuit Hilversum en om precies te zijn het vliegveld aldaar een wandeltocht te ondernemen. Nog steeds niet zeker over mijn linkerbeen, dus ingeschreven voor 25 km, samen met wandelmaat Kees. Ik ben een half uur te vroeg en merk dat het inschrijfburo nog moet worden ingericht. Maar tegen achten vertrekken we naar de overkant van de weg naar de Hoorneboegse Heide, waar de route een aanvang neemt. De routebeschrijving begint met een opsomming van de rustpauzes en ik zie dat de eerste die open is na tien uur as op 12,9 km zit. Nou ja, het is zoals het is. Het is wel fijn dat er een afkort-optie mee gegeven wordt voor als blijkt dat 20 km ook wel voldoende is.

IMG_6177Er staat een waterig zonnetje, maar ondanks de naam van de tocht wordt het vandaag niet zonniger dan het nu is. Wel wateriger. De heide bevat kleine spinnenwebjes in de toppen. Tegen het licht en in de ochtendnevel is dat een mooi verschijnsel. Het is een licht glooiend terrein en ziet er daardoor extra interessant uit. Lange zandapaden doorkruisen de heide en wij ook.

IMG_6195Na hei komt bos en niet zo weinig ook. Vandaag zal ik minstens 80% van de route op onverharde paden gelopen hebben. Als de paden waarover we lopen richting spoorbaan komen, moeten we plots naar rechts op een pad evenwijdig aan het spoor. De brug over spoor en snelweg is afgesloten wegens werkzaamheden. De routebouwers hebben dit handig opgelost door ons naar station Hollandse Rading te leiden waar we alsnog naar de oostelijke zijde van de A27 kunnen. We gaan hier via de Bosberg en het Dassenbos naar Wasmeer, waar ik in de verte een zilverreiger spot.

IMG_6185Groot Kievitsdal is nog gesloten, zoals vermeld in de route, dus via mooie beukenlanen naar de volgende rust, ‘t Hooge Erf. Hier dan een koffie en daar was ik wel aan toe. Appelgebak er bij met slagroom en we gaan na de traktatie weer op pad. Onze route slingert door de bossen rond Lage Vuursche. Het is intussen gaan regenen en het regenjack moet aan. Eenmaal bij Lage Vuursche besluiten we de ergste bui af te wachten (lang leve buienradar) met een paar koppen koffie.

IMG_6214De terugtocht is nu aangevangen en het lopen gaat me nog redelijk makkelijk af. Een bijzondere vertegenwoordiging van de adel tref ik aan bij Hoeve Cantecleer. Helaas, niet Canteclaer, maar de haan op de sokkel bij het hek, laat geen twijfel, hier woont een nazaat van de Markies die ooit buurman van Bommelsteyn was. De laatste kilometers gaan wat zwaarder maar het loopt nog steeds lekker door naar de finish via bossen en op het laatst de heide waarover we ook gestart zijn. Nog even een biertje gepakt en toen naar huis. Een prima gepijlde tocht over een prachtig parcours.

Tenslotte, de link naar de route en hier is de link naar de foto-reeks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s