2018-05-10 Wijchen, Kastelentocht

IMG_6247Bij aankomst bij zaal Sterrebosch werd me al duidelijk dat er op onze komst gerekend was, er stonden 2 mobiele bierwagens klaar om onze dorst te lessen na de tocht. Nu alleen nog even die 30 km weg stappen! Bij aankomst bleek ik van alles te zijn vergeten, waaronder een regenjack en een portemonnee en dat was ronduit onverstandig want er was voor vandaag voor een substantieel deel van de dag regen voorspeld in het gebied rond het altijd prachtige Wijchen. Een buurman, die toevallig ook mee deed en tegelijk ter plaatse was hielp me uit de financiële brand zodat ik een deelname bewijs plus route kon bemachtigen. Even later kwam wandelmaat Kees binnen en rond half acht liepen we de markt van Wijchen op.

IMG_6253We werden al snel de bebouwde kom uitgepijld en gingen naar de Maas. Bij de steenfabriek heel even de dijk op, maar de A50 gingen we onderdoor bij het spoortunneltje, en daar stond de WIOS al meteen klaar. Dat was ons te vroeg, dus gingen we via opnieuw dijken richting Batenburg. Grappig was dat we de dorpjes die we enkele weken geleden tijdens de Kloosterwandeltocht vanuit Megen konden herkennen die aan de andere zijde van de Maas liggen. Intussen was het wel wat serieuzer gaan regenen en vele mensen trokken hun plastic wegwerp regen cape aan. Je zou bijna vergeten dat je langs de prachtige Liendense Waard liep.

IMG_6264Eenmaal in Batenburg werd het tijd voor de eerste versnapering onderweg. Koffie met appelgebak met slagroom. Dit alles van prima kwaliteit en lekker vlot geserveerd. Batenburg heeft een kasteel en mocht ook om die reden niet in de route ontbreken. Hoewel, het hele nieuwe was er wel vanaf, of eigenlijk, het was een ruïne. Maar goed, die kunnen ook mooi zijn en deze was dat zeker.

IMG_6276Wat volgde is een stuk met veel weilanden, soms geflankeerd door een bosperceel, maar steeds met een ver uitzicht tot aan de einder. De regen had plaats gemaakt voor een wat rustiger bewolking waardoor er geen neerslag meer naar beneden kwam. Het lopen over een rechte weg, met links en rechts weilanden brengt bij mij sinds mijn deelname aan 55 km route van de 100e vierdaagse licht traumatische herinneringen aan deze asfalt-horror boven dankzij de terugweg van Druten naar Beuningen. De Kooiweg. Deze twee lettergrepen, Kooi-weg, stonden ook nu op de routebeschrijving maar gelukkig voor mij zat er ditmaal een onderbreking bij een camping in en bovendien mochten we er na een kilometer of 2 al weer vanaf, Bergharen in. Bergharen beschikt over een kleine kern maar ook over enkele mooie natuurpercelen, waaronder De Berg van Bergharen. We mochten er naar kijken, maar niet doorheen.

IMG_6283Na Bergharen kwam nog een kern van Wijchen: Hernen. Ook hier een mooi kasteel en niet alleen dat, ook een sporthal waar we voor de derde en laatste maal een pauze namen. Van hieruit was het nog een goed uur naar de finish in Wijchen. Ditmaal echter geen lege straten, maar een overvolle Braderie. Die twee bierwagens waren helemaal niet alleen voor ons! Toch nog een afzakkertje genomen en daarna terug naar huis. Om terug te kijken op een prachtige wandeltocht.IMG_6290

 

De route van vandaag bleek 31,9 km te zijn en is hier te vinden. De volledige fotoreeks staat achter deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s