2018-06-30 Den Bosch, Heinekenwandeltocht

IMG_6818Ruim op tijd parkeerde ik mijn karretje in de buurt van het Heineken ontspanningscentrum waar ik direct enkele bekenden trof, die allen wachtten op het moment dat de routes werden uitgedeeld. Eigenlijk was het de bedoeling dat de lopers van de 50 km zo vroeg mochten starten, maar vele 40 km lopers schoten ook op dit tijdstip uit de startblokken. Een lange sliert van wandelaars liep vanuit Den Bosch noord naar het prachtige centrum van de hoofdstad van Noord-Brabant, waar de Sint Jan al badend in het vroege zonlicht stond te pronken.

IMG_6814Snel de stad uit naar het Bossche Broek waar het goed toeven is op de verharde paden en een nog frisse bries ons nog koel hield. Een klein stukje provinciale weg om de A2 over te komen en daarna langs Haanwijk, over een oud dijkje naar de eerste rust op zo’n 10 km. Voor mijn gevoel ben ik nog maar net begonnen en ik neem geen koffie maar houd wel even halt bij deze boerderij in het gehucht Ruimel. Een medewandelaarster die het foute plan op heeft gevat om 50 km in de vandaag verwachte hitte te lopen zet ik op verzoek op de foto, zodat ze achteraf in ieder geval de foto’s nog heeft.

IMG_6834Het dorp Sint Michielsgestel, bekend van het doveninstituut wordt vervolgens zonder pardon van noord naar zuid doorsneden, om vervolgens bij de monumentale Genenberg korenmolen het dorp te verlaten. Over verkeersluwe wegen gaat het naar het dromerige dorp Gemonde. Hier lijkt het wel op schijnbewegingen van de parcoursman, ga je het dorp net wel of net niet in. Het wordt net wel en in dat dorp is een prachtige rust in de achtertuin van woonhuis ingericht. De koffie is gratis, het appeltje voor onderweg ook en ook het sanitair is goed geregeld. Hoe gastvrij kan Brabant zijn!

IMG_6845Verder door de akkers en langs de bomenrijen die zo fijn schaduw verzorgen naar de Dommel en de Hooibrug vanwaar we een mooi zicht op deze stroom krijgen. Hierna de A2 over naar Boxtel. Hier ligt zwemplas de Langspier waar een rust is georganiseerd, maar ook een beach volleybal toernooi. Ik laat deze voor wat hij is en ga door naar Esch, waar vast ook wel een cafeetje zal zitten. Dat zit er inderdaad, maar ik gok dat er verderop nog eentje zit. Misgegokt, want het duurt nu 7 kilometer voordat ik bij een eigenlijk net iets te sjieke brasserie uitkom waar ik ijskoud drankje bestel.

IMG_6858Het is nu een stukje door een nieuwe wijk van Vught en dat heeft nog niet van die tientallen jaren oude bomen die schaduw bieden, oftewel ik moest daar in de volle zon lopen. Gelukkig daarna de rust gevolgd door een mooi fietspad richting Den Bosch. Ik zie links de contouren van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en daar ben ik vanmorgen met de auto langs gekomen op weg naar de start. Het ziekenhuis komt echter maar heel langzaam dichterbij en normaal heb ik helemaal geen haast om in een ziekenhuis te komen, maar vandaag zou ik best wat vlugger uit de hitte willen wegkomen.

IMG_6863Uiteindelijk kom ik er uiteraard wel en dan is het nog een stukje tussen de huizen door en daarna doemt het Heineken Ontspannings Centrum weer op. De zaal is nu helemaal open en de bar ook. De muziek uit de zestiger jaren droeg zeker bij aan de feestvreugde die toch al groot was na het bereiken van de finish. Het biertje dat hierbij getapt wordt tegen een wandelaars vriendelijk tarief speelt natuurlijk ook een rol…

Ondanks dat ik 2 blaren heb opgelopen, waardoor het allemaal wat minder goed liep, vond ik het weer een mooie tocht. Ik begreep dat er andere mensen de organisatie deels hebben overgenomen en ik vond het eigenlijk allemaal prima verlopen. Vrijwilligers, bedankt weer!

De foto’s staan op google en de route op afstandmeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s