2018-07-17 Nijmegen, 4daagse (1)

IMG_6461Ik heb er weer een jaar op moeten wachten, maar vandaag is het dan zover, de vierdaagse gaat weer van start. Marsleider Sackers schiet me weg om 06:00 uur in de ochtend. Het belooft warm te worden vandaag, dus licht gekleed vanaf de Wedren langs dronken studenten naar de Waalbrug. Een blusboot van de brandweer spuit met 3 waterkanonnen tegelijk en draait er op het water van de Waal pirouettes bij, een echt waterballet.

IMG_6466De dijk naar Oosterhout wordt mooi door de opkomende zon belicht en voor ik het weet ben ik daarna bij de Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk. Geen pannenkoek genomen, maar wel een lekker kopje koffie. er is nog voldoende plaats hier, alleen de toiletten zijn qua aantal ontoereikend, gelet op de rij.

IMG_6475Na het oversteken van de A15 en de Betuwelijn volgt Valburg een niet lang daarna pauzeer ik bij de Oase van Eric en Carla. Eventjes bijkomen en een cola drinken. Na dit genietmomentje moet er tocht weer gestiefeld worden en Elst komt in zicht. Het is intussen heet aan het worden. Maar gelukkig staan er bomen langs de provinciale weg van Elst naar Arnhem. Bij café De Klomp, bij de Rijkerswoerdse plassen stop ik maar weer eens en met wat geluk vind ik een plakje in de wind en uit de zon. Aldaar een colaatje tot me genomen. Dit punt ligt op 22 km, dus ik weet dat ik over de helft ben en ik neem de tijd.

IMG_6481De doorsteek van de 40 km route langs de Rijkerswoerdse plassen om aan de oostzijde van de A325 te komen vind ik altijd wel een aardig stukje. Maar dan komen de lopers van de 50 km er bij en wordt de weg smal. En er is weinig tot geen beschutting tegen de zon en ik heb het eventjes niet zo gemakkelijk. Ik weet echter dat Bemmel nu snel volgt waar mijn camping-buren staan. Vlak voor Bemmel scheert een zware helikopter kort boven het peloton overvliegen. Spectaculair, maar wel

IMG_6485Ik loop Bemmel binnen over een straat genaamd De Plak. Nou, plakken dat doe ik intussen, ik loop  hier dus wel goed. De camping buren staan bij de Zwiterse trommelaars en spreek ze kort. Toch houd ik ook bij café de Roskam nog even stil voor een ijskoud drankje. Maar ik moet door. Na Bemmel is het prettig om weer even tussen de huizen weg te zijn om het kleine zuchtje wind tegen je aan te voelen.

IMG_6487Lent is vanouds gezellig, de bewoners van de Via Begonia slapen sinds twee jaar uit, maar maken hun straat nog net zo gezellig als toen de route omgedraaid was. Lent uit is het echter druk. Alle routes moeten de Waalbrug weer over en het is druk. Het tempo is er uit, maar eenmaal aan de overkant wordt dit ongemak volledig voor lief genomen door de hartelijke ontvangst op het Hertogplein, wat een sfeertje weer.

Als ik de verkeersweg oversteek naar de Wedren dan weet ik dat ik dat er nog 3 van de 4 dagen van het grote wandelfeest over zijn. De eerste zit er op en het was niet zo’n heel gemakkelijke door de warmte en het traditionele gebrek aan slaap in de eerste nacht. Op naar de dag van morgen.

De foto’s zijn te bekijken door hier te klikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s