2018-07-18 Nijmegen, 4daagse (2)

IMG_6493Gelukkig een goede nachtrust achter de rug en ik voel me dus beter dan gisteren als ik me gehuld in het roze (t-shirt gaf nog net geen licht) opstel voor een van de startpoorten op de Wedren. Ditmaal loop ik naar de universiteitsgebouwen, maar nog voor ik zover ben roepen mijn darmen me tot de orde. Gelukkig staan de deuren bij een Bowling centrum, waar al druk getimmerd wordt, wagenwijd open, waar ik brutaal door naar binnen loop voor een bezoek aan het sanitair.

IMG_6502De goede morgen man zit op zijn eigen plek, waar we rechts af moeten en de militairen van links komen. Het lukt me om Strik te passeren zonder dat ik tot aanschaf van een van zijn producten over ga en de route kris-krast door de wijken waar sommige huizen compleet in het teken van de vierdaagse zijn versierd. De in camouflage pakken lopende Amerikaanse soldaten vallen bij niet op in het door droogte verdorde gras van de plantsoenen van de gemeente Nijmegen.

IMG_6509Bij het verlaten van de stad schijnt de zon mooi op de ruggen van de wandelaars die de brug over het Maas-Waalkanaal oversteken en die daarna langs de wijk Weezenhof lopen en bij de Diervoort uitkomen op een stoffig pad. Dit pad gaat langs de Hatertse Vennen naar een camping waar ik afgelopen pinksteren een weekendje verbleef. Als ik schrijf dat het nu iets drukker is dan toen, dan heb ik waarschijnlijk het understatement van de week te pakken.

IMG_6514Terwijl ik een praatje maak met één van de Air-Cadets komt Alverna in zicht en daarmee ook mijn eerste geplande rust net iets voorbij de boog over de weg waar het orkest al volop speelt. Omdat ik al best ver ben voor een een eerste pauze, blijf ik wat langer zitten om daarna gelaafd en uitgerust door te stappen.

IMG_6523In een stevig marstempo kom ik voorlangs bij de Arcus sporthal en daarna weer door over de brede wegen richting Balgoy. Daar zie ik twee mensen met een merkwaardige roze vlek in hun haar en zie vervolgens dat het Marjan en Karel zijn, mijn wandelmaten vanuit Brabant. We zingen met zijn allen mee met de Andre Hazes Junior’s Leef en kletsend komen we in het centrum van Wijchen aan. Onze wegen scheiden hier. Zij hebben verder op een stop en ik wil op deze roze woensdag bij de roze bakker in Wijchen een broodje scoren.

Het grappige is dat het bij Bakker Bart eigenlijk nooit superdruk is, maar de broodjes zijn wel erg smakelijk, dus ik neem het er van, indachtig Andre Hazes’ advies van een uur eerder. Als ik het parcours weer betreed voel ik me supergoed en ook het massaal toegestroomde publiek langs de kasteellaan in Wijchen geeft een boost. De verkregen appel consumeer ik met smaak en bij het kruisen van het spoor begin ik te twijfelen. Zal ik aanleggen in de Oase of niet? Ik loop nog maar net en het gaat goed en besluit dus om door te lopen. Laat nog wel even mijn gezicht zien om te laten weten dat ik “Leef..” (alweer die Hazes!) en dan op naar Beuningen.

IMG_6529Het is weer lekker druk in Beuningen, maar ik ontwaar toch mijn vaste fans, de camping buren aan de rechterkant bij het winkelcentrum. En dan is het nog steeds niet gedaan met de pret in Beuningen want vlak voor de provinciale weg woont een collega die zijn tuin heeft open gesteld voor wandelaars. Het is er erg gezellig en met een biertje en wat duitse schlagers ‘Leef’ ik me helemaal uit. Deze pauze neemt bedenkelijk lange tijd in beslag en als ik na alle gezelligheid afscheid neem is het toch wel een beetje warm op de van Heemstraweg.

IMG_6536In het waterkwartier in Nijmegen worden er waterijsjes uitgedeeld en het is weer genieten van de supersfeer hier. Je wordt naar de finish gedragen, als het ware. De Waalkade en het Valkhof over zonder dat ik merk dat ik loop en daarna naar de Hertogstraat. Kijk, je hebt roze en je hebt roze, maar hier is het roze in overtreffende trap, geweldig! In goede orde bereik ik de finish en daarna de Vereeniging voor het laatste biertje voor ik naar de camping ga.

Zie hier de foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s