2018-07-19 Nijmegen, 4daagse (3)

IMG_6542De derde dag alweer van de hoogmis van de wandelsport in Nederland en ver daarbuiten. Vandaag weer 40 mooie kilometers op het programma en ik heb de late start, dus sta ik om zes uur geheel klaar om de startscan te krijgen. De dagelijkse portie peptalk van de dames en heren studenten neem ik weer ontvangst en op een rustig tempo zet ik weer koers naar Nijmegen-Zuid. Vandaag langs de aardbeien met beschuit boerderij enkele leuke terrassen gekomen tussen Nijmegen en Malden, maar ik loop zo lekker dat ik besuit om gewoon door te gaan.

IMG_6545Eenmaal in de woonwijken van Malden, twee uur gelopen, krijg ik wel trek in koffie en oh wonder, ik zie een oprit van een van de huizen waar zo te zien mensen at random gaan zitten. Ook ik ben welkom in de ‘herberg’ en krijg zelfs koffie aangeboden. Sterker nog, ik mag van de ontbijttafel met belegde broodjes mee eten! Dit is de vierdaags en gekker gaat het echt niet worden, wat een hartelijkheid. Na de verwennerij uit het particulier initiatief neem ik afscheid en dank de gastvrouw en –heer.

IMG_6553Op weg naar Mook even schuifelen langs Maas-Waalkanaal en Maas maar dan volgt de wat bredere weg langs het Moos kanaal naar de Groote Siep, het watersport meer bij Plasmolen. Rimpelloos ligt het allemaal bij. Ik herinner me van vorig jaar dat het hier vreselijk regende en iedereen zocht een plek om te rusten met een dak er boven. Nu was het hele plein vol en ook de horeca gelegenheden rond het plein waren goed bezet. Zelf zit ik bij een pannenkoekenrestaurant, maar net als op dag 1 neem ik liever een koffie met een vreselijk lekker stuk appelgebak met slagroom. Hoezo, van wandelen val je af?

IMG_6562Op naar Milsbeek, waar alle 50 km lopers al lang zijn afgeslagen naar rechts en ik uiteindelijk naar links moet. Een kaartje vanuit Gennep aan mijn moeder geschreven en dan naar de Sint Jansberg op. Het uitzicht over het rijk van Nijmegen is mijn beloning. Van hier tot aan Groesbeek langs Bredeweg gaat het eigenlijk heel rustig en kan je goed lopen. In Groesbeek zelf is het een gekkenhuis en moet je echt opletten om niet op iemands hakken te trappen. Ook de Zevenheuvelenweg is weer een gekte van belang. Hier even gezeten in de Oase van Erik en Carla. Ik tref er ook Danyell, Martin, Corné en Ruud M, dus het is er gezellig en ontspannen tegelijk.

IMG_6579Maar allez, er moet gewerkt worden dus op naar de kwbn waar ik een dessert scoor en daarna richting Berg en Dal. Onderweg ben ik getuige van een saluut van de luchtmacht die met 4 helikopters in formatie boven het parcours vliegen, indrukwekkend.

IMG_6589Heb intussen zoveel Berg gehad, dat ik wel toe ben aan wat Dal en ik wordt op mijn wenken bediend. Vanaf dit dorp gaat het geleidelijk naar beneden. De witte straat ligt er weer heerlijk wit bij, de drag-queens valllen bijkans van hun hakken en de sfeer is relaxed. Zo ook bij mijn collega Stefan die zijn verjaardag viert aan het parcours. En ik was uitgenodigd, dus wie ben ik dan om dan niet even een biertje te consumeren?

De laatste meters breken aan via de rode straat en tenslotte de finish op de wedren. en beetje weemoedig ben ik, want ik weet dat dit feest nog maar 1 dag duurt en dan moet ik weer een jaar wachten..

Foto’s achter deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s