2018-07-20 Nijmegen, 4daagse (4)

IMG_6603De laatste dag van de Nijmeegse vierdaagse is aangebroken. De eerste 10 kilometers zijn precies hetzelfde als die van de tweede dag, maar dan komt er meteen ook een mooi stuk, de Overasseltse en Hatertse Vennen. Vergezichten belicht door een opkomende zon en luchtbalonnen die de lopers vanuit de hoogte begluren. Het is ongeveer 12 kilometer als ik bij St. Walrick stop voor de koffie met kersenvlaai. Wat een genot om hier eventjes te stoppen en te genieten van het tuin-terras. Ik tref er meteen 4 bekende medelopers, dus het duurt even voor we weer op weg zijn.

IMG_6610De weg naar Overasselt is nog goed te doen, lekker breed hier en daarna door dit leuke dorp aan de Maas om vervolgens op de dijk naar Heumen uit te komen. Hier wil het nog wel eens stroppen in verband met de smalle weg. Maar het valt reuze mee, ik kan gewoon mijn eigen tempo lopen over het midden van de weg. Er staat zelfs een heel klein briesje, waardoor het zelfs nog wel een beetje aangename temperatuur is om te wandelen.

IMG_6621Het enige stuk vandaag dat ik wat minder vind is de oversteek van de Maas langs de A73. Maar daarna staat Linden klaar voor ons. Het thema is dit jaar ‘beachparty’ en men heeft zich weer uitgeleefd met het versieren van de tuinen. De mooiste, of eigenlijk meest spitsvondige, vond ik het schilderij van de Strandloper. Voordat ik het dorpje uit ben ga ik echter naar de Pannenkoekenbakker. Voor de derde keer in 4 dagen zit ik ‘s morgens in alle vroegte bij zo’n restaurant en ditmaal hou ik me niet in en bestel een spekpannenkoek end dat was een hele beste. Tot Mook heb ik geen hap meer hoeven eten.

IMG_6638Na afscheid van Linden voor weer een jaar, of toch in ieder geval dit kalenderjaar, stap ik door naar Beers. Een geweldige drukte en mensen, wat een gezelligheid hier. Het is dat ik net gerust heb, maar anders was ik ook hier even blijven plakken. Cuijk roept echter en daar is de heksenketel nog weer groter, met dit jaar niet de pontonbrug als flonkerend middelpunt, maar Footloose/Truus die hier haar tijdelijk intrek heeft genomen. Een moeilijk moment voor haar om hier te staan, maar wat geweldig dat ze inmiddels weer kan staan.

IMG_6661Ik babbel er rustig op los met een adjudant van de technische dienst van de landmacht en bij Mook loop ik alleen door om bij Schans even te stoppen voor een vette cola en ook Marjan en Karel kennen dit gezellige restaurant. Zij vertrekken eerder dan ik en daarna is het 1 rechte weg naar de finish. Druk? JA, maar op het parcours is toch wel goed te belopen. Mijn vrouw en kameraad Kees, die me dit jaar zoveel oefentochten heeft begeleid staan langs het parcours. Ook de camping buren staan er en je wordt als het ware over de finish gedragen. Ik zie de kinderen van het Vfonds en volgens mij zijn ze er allemaal nogal beduusd onder.

IMG_6684De bocht bij het keizer Karel plein om en dan de finish  over. De negende is een feit. Mijn laatste cijfertje voor de 10e deelname. Of die er komt moeten we natuurlijk altijd maar weer afwachten, ik hoop van wel.

De gehele foto reeks staat achter deze link.

Een gedachte over “2018-07-20 Nijmegen, 4daagse (4)

  1. Een geweldig proficiat met het behalen van jouw 9e Vierdaagse. Een erg warme editie dit maal. Die medaille moet op zijn minst vervolmaakt worden met een elfde keer. Goud met kroontje dus. Je hebt weer een heerlijk leesbaar verslag geschreven, als immer i.i.g. Tja je bent nu ook voorgoed besmet met het Vierdaagsevirus. Houdoe en tot ergens ziens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s