2019-06-01 Beek en Donk, Laarbeekse Wandeltochten

IMG_8517Een moeizame tocht vandaag in Beek en Donk op de eerste dag van de meteorologische zomer. Waar het aan lag zou ik niet durven zeggen, laat ik het maar houden op de temperatuur die naar zomerse aarden was gestegen. Een dag later zal het volgens de weersverwachting nog warmer worden, ik kom er qua temperatuur dus nog genadig vanaf op deze zaterdag. De start was bij pannenkoekenhuis Pluk en de organiserende buurtvereniging had het allemaal prima geregeld met parkeren, parkeerwachters en inschrijf procedure. Wel voel ik me altijd een beetje in de maling genomen als ik mensen veel eerder dan 07:30, zoals afgesproken, zie vertrekken.

IMG_8519Door het grote park en langs de vijvers naar buiten de bebouwde kom. Langs de Goorloop het dorp uit naar de Zuid-Willemsvaart. Er volgt een lusje door het bos en voor ik het weet ben ik weer tussen de weilanden. Qua ondergrond is het een afwisselende tocht. Zandpaden, ongelijke graspaden en af en toe een stukje asfalt. Het mooiste stukje vind ik het stuk langs een beekje waar prachtige bloemen langs het pad staan.

IMG_8528Na ca. 14 kilometer is de rust, bij de St. Servatius kapel in Lieshout. Daar tegenover start eind juni een tocht van RCL. Na de pauze moet ik een klein stukje terug lopen en dan naar links. Het gaat een heuveltje op waar een uitzichttoren gebouwd is. Ik weet niet hoe dit stukje bos heet, maar als er nog een naam gezocht wordt dan is ‘brandnetelbos’ een gratis suggestie van mijn kant.

IMG_8534Door naar het Torreven waar ongetwijfeld veel torren zullen wonen, maar ook waterlelies en die vond ik meer iets voor de foto. Dat laatste gold ook voor een zwanenpaar dat verderop in de Beekse Waterloop zwom, hun kroost beschermend, maar ik was kennelijk zo onder de indruk dat ik tot twee keer toe het nemen van een foto verkeerd uitvoer.

IMG_8546De Mosbulten schamp ik en vervolgens mis ik een pijl naar links. Ik liep te veel in gedachten verzonken en bovendien liep iemand voor me ook verkeerd, geen excuus natuurlijk, maar wel de reden. Eventjes op mijn vingers gefloten naar mijn voorganger, zodat ook hij gewaarschuwd werd en tijdig kon omkeren om tussen Heikantsven en Haverven door te lopen. Ik heb intussen meer dan 20 km gelopen zonder 1 horeca gelegenheid te zien en ik heb zin in koffie met appeltaart. Er doemt een terras op aan de rechterzijde, maar dat is een zorgboerderij. Daar wacht ik nog even mee. Een orangerie tref ik op links, maar die is gesloten: En doorrrr! Dan zie ik de molen van Lieshout en weet ik dat het niet ver meer is naar de rustpost in Lieshout.

IMG_8548Ik neem een cruciaal besluit. Ik zie af van de 40 km en stap over op de 30 km afstand. Dit betekent dat de laatste traject is aangebroken. Via de visvijver van Lierhout wordt ik naar de provinciale weg geleid, althans een schelpenpad ernaast. Dan een zandpad op dat me zonder veel omhaal van woorden terug naar Beek en Donk brengt. Eerst een nieuwbouwwijk en daarna bestaande wijken en dan zie ik Pluk aan den einder. Ik ben blij dat het er op zit. Ik wil de organisatoren hartelijk danken voor de prachtige route, de prima aangebrachte pijlen en goed verzorgde rustpost. Tip mijnerzijds is dat een horeca rust langs de route niet per sé slecht is.

De link naar de foto’s en de link naar de route

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s