2019-06-16 Nijmegen, Streek2daagse

IMG_8599De trainingstocht voor vandaag bestaat uit veertig frisse kilometers in het glooiende terrein van Groesbeek en omgeving. De start is echter in het zuiden van Nijmegen, om precies te zijn op de Atletiek accommodatie van Brakkenstein. Mooi zonnig plekje gevonden voor de auto en daarna de startkaart aangschaft en snel op pad. De tocht heb ik al eens gelopen en staat zeer positief in mijn herinnering.

IMG_8605Zo start ik nadat we tussen de huizen vandaan zijn met een lusje door de Hortus Arcadië om vervolgens richting Heilig Landstichting te gaan. Daarna snel de koelte van de bossen in om naar Groesbeek te stappen. Via de golfbanen komen we daar uit en dan weet je dat het terras van de Oude Molen niet ver meer is. Alleen, ik heb nog geen 10 km gelopen en ik wil vandaag niet te veel rusten omdat er nog meer op het programma staat, vanmiddag. Ik beluit dus door te lopen en bovendien besluit ik de eerste lus van de 40 km route niet te nemen maar om de 30 km route hier even te volgen. Dan verkort ik de route meteen met enkele kilometers.

IMG_8609Ik moet zeggen dat dit traject erg mooi is, met vele fraaie uitzichten over de heuvels van het rijk van Nijmegen. Met als bijkomend voordeel dat er een lekker fris windje staat. Daarna gaat het naar De Horst waar café Oomen zou zijn. Even slaat de paniek toe. Want ik ben verkeerd gelopen. Pijl gemist en bovendien zie ik het café, maar het is gesloten. Op het papier staat het ook, vanaf 10:30 open en het is pas 09:30 uur. Alleen, ik wil toch de goede weg hebben dus ik zoek wat en meteen lacht het geluk me toe. Ik vind zowel weer de bordjes met de pijlen alsook het café Oomen. En die was wel open! Speciaal voor ons, nou hoe mooi is dat?

IMG_8613Na deze rust, compleet met koffie en appeltaart en slagroom, schiet ik verder naar Breedeweg. Nou ja, schieten, er zit een graspad tussen, waar de beentjes toch echt goed opgeheven moeten worden om vooruit te kunnen komen. Ergens op dit traject staat een boerderij met koeienstallen rechts van de weg en het weiland links. Als ik er aan kom worden de dames net de wei ingestuurd en ik wacht met nog wat lopers geduldig tot de dames hun graasland hebben opgezocht. Dit zijn heerlijke onderbrekingen van een relaxte wandeltocht.

IMG_8615De rustpost in Breedeweg, bij de plaatselijke voetbalclub laat ik zitten en ik besluit om door te lopen naar de volgende geplande rust: De Tennisvereniging in Mook. Het valt me op dat de route van enkele jaren geleden alleen op hoofdlijnen gevolgd wordt maar dat er veel stukken in zitten die nieuw voor me zijn. Bovendien loop ik hier wel vaker, maar ik zie toch echt veel paden die ik niet eerder belopen heb. Echt goed gedaan van de parcoursbouwer (m/v).

IMG_8617Ik mag langs de druivenstokken lopen en over een piepklein pad de berg op richting Kiekberg. Ben blij als ik weer op asfalt sta. Oh, 15 meter later weer een nieuw graspad, nog verder omhoog. Het levert een prachtig schouwspel op. Aan de andere kant van de Kiekberg naar beneden en aldaar de Mookerhei op. Op weg naar een nieuw hoog punt en weer een ander zicht op Cuijk aan de overkant van de Maas. Wat is dit toch een mooi stukje Nederland. Het is bijna jammer dat ik door loop en uiteindelijk bij de tennisclub uit kom. Hoewel, daar hebben ze wel heerlijke koude cola!

IMG_8625Hierna gaat het opnieuw door de bossen en over de heide. Het valt me op dat er veel plassen liggen na de vele regenval van de voorbije week. Ik kom aan bij de zweefvliegclub en gelukkig, de IJshopper staat er ook. Een ijsje als ondersteuning kan ik wel gebruiken.

Nog even gaat het naar Malden, waar de WIO wagen staat en dan door Heumensoord terug naar Nijmegen. Ik heb een prima tocht gehad en ik kan tevreden vast stellen dat de route beschrijving echt prima in orde was, in tegenstelling tot vorige keer. De route was origineel en dat valt niet mee in deze regio waar gewoon veel tochten gelopen worden. Dank aan de vele vrijwilligers weer!

De link naar de route en naar de foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s