2019-06-30 Oeffelt, Maas- en Viltmars

IMG_8683Vandaag de Maas- en Viltmars vanuit Oeffelt. Un eindje um is de naam van de vereniging die de wandeltocht organiseert en die eindjes, die moet je ruim zien. Ben vandaag vanuit Brabant door Limburg naar Duitsland getrokken. En weer terug natuurlijk.

Het is vandaag de derde keer dat ik de Maas- en Viltmars loop en voor het eerst is het bij de start lekker weer. Allereerst weer het stukje over het Duits lijntje gevolgd door de lus door De Vilt, een oude Maas lus, waar ik op een van de nesten een ooievaar zie broeden. De rustpost op 6 km was nog niet klaar, maar ik was ook nog niet toe aan pauze. Wat volgt is een mooi stukje Maasheggen en daarna mag ik de brug over de Maas over en plof neer in Limburg, in Gennep om precies te zijn.

IMG_8688Op de rand van Gennep kijk ik naar links eerst uit over de landerijen. Daarna is het de Niers die ik mag volgen. Enkele vissers die (voor hun rust) op de vlonders langs dit stroompje zijn gezeten, komen bedrogen uit. Ik schat dat er enkele honderden wandelaars langs komen stampen deze ochtend.

Dan een mooi stuk bos, over heuvels, door stukken mul zand en opnieuw het Duits Lijntje om aan te komen bij de centrale rustpost van de organisatie. Het orkest staat nog te stemmen maar de koffie functie is al in bedrijf, gelukkig!

IMG_8698De volgende etappe is bordercrossing leuk. ik loop door een vooral agrarische omgeving richting het Duitse dorpje Kessel in ca 13 kilometer. En dan ben je blij als je café Stoffelen ziet. En natuurlijk, ”what’s in a name” of beter nog “was ist in eine Name”, maar je kunt het beste even zelf naar de toog lopen voor een lekker bakkie. Tenzij je het niet erg vindt als je benen volledig verzuurd zijn bij vertrek na de pauze.

Terug gaat het langse een mooi Duitse stukje van de Niers, dan nog wat agrarisch land en dan weer de centrale rust, waar het orkest net bezig is met set opzwepende muziek, waarvan het bananenlied zeker niet onvermeld mag blijven.

IMG_8702Terug via een GGZ instelling en daarna door enkele wijken van Gennep op weg naar de brug over de Maas. Zodra ik die brug over ben mag ik via een trap naar beneden en een stuk langs de Maas lopen. Vervolgens sla ik af naar links naar Oeffelt en passeer ook nog de Oeffeltse Raam. Er is sprake van een heuse omleiding wegens de eikenprocessie rups, maar de nieuwe route was ook mooi, dus geen issue voor mij.

Het etablissement waar ik gestart ben, zaal Piepkes, staat er gelukkig nog zodat ik nog rustig een consumptie tot me kan nemen voor de thuisreis aan te vangen.

Link naar de mooie route en de paar foto’s, is hierbij gegeven, onder dankzegging aan de vrijwilligers van Un Eindje Um: Lekker gewerkt!

Een gedachte over “2019-06-30 Oeffelt, Maas- en Viltmars

  1. Hallo Ruud,
    je verslag lezende ben ik blij dat ik na de brug rechtdoor ben gegaan, linea recta naar het finishbureau. Ik kan geen processierups meer zien. 🙂
    En ja, mijn dwaling in Duitsland was helemaal mijn fout. Het stond allemaal goed op papier. Maar als een een mooie dame haar eigen wandeling loopt en geen deelneemster is, ver voor mij uit loop, . . . . . . . dan kan het goed fout gaan.
    CY ergens in of rond Nijmegen.
    Bernard_dT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s