2019-07-07 Wijchen, Kerkdorpentocht

IMG_8724Het begint te lijken op een traditie, het voorlaatste weekend voor de Nijmeegse 4daagse naar de Kerkdorpentocht in Wijchen. Start bij zaal Sterrenbosch, schuin tegenover het prachtige kasteel Wijchen. Vanaf de zaal gaat het via de markt, waar het over 10 dagen stampvol zal zitten, naar de groene sporthal Arcus en vandaar het buitengebied in. IMG_8728Een lusje door Alverna, waar ik nog even vast stel dat cafetaria Carola er nog zit en daarna naar Munnikenveld en de Hatertse Vennen. Deze omgeving is, zeker zo ’s morgens vroeg met het zonnetje er bij een feest op zich.

IMG_8741Zonder dat het moeite lijkt te kosten kom ik uit bij de Diervoort, waar er een mobiele rustpost is ingericht door WIOS. Ik loop door want ik weet dat een kilmeter verderop restaurant St. Walrick wacht. De scouting groepen die hier hun kampen hebben opgeslagen lijken lieten zich niet stoppen door de eiken processie rupsen die in het gebied aanwezig zouden zijn.

IMG_8747Het is genieten op het terras wat ’s ochtends vroeg al open is en bevolkt wordt door wandelaars, hardlopers en fietsers. Goede koffie en dito appeltaart vinden gretig aftrek. Ik verbaas me wel altijd over mensen die in een horeca gelegenheid wel van het toilet gebruik maken en dan vervolgens niets bestellen, maar gewoon doorlopen.

IMG_8752Ik heb nu ruim 12 kilometer in de benen en de route gaat, richting Nederasselt, dat het tweede kerkdorp van vandaag is, na Alverna. Het is een open stuk met de wind tegen, maar dat is aangenaam, met het zonnetje nog steeds boven mijn hoofd. Nederasselt is niet al te groot, maar er is wel een rustpost bij een gemeenschaps centrum, waar de voorbereidingen voor een orkestje worden getroffen. Ik laat me een drankje goed smaken en gelaafd begin ik aan het stuk langs de Maas. Dit vind ik persoonlijk altijd heerlijk om te lopen, op de dijk, kop in de wind en de zon boven me.

IMG_8771In Balgoy, kerkdorp nummer drie, wacht alweer een rustpost maar die laat ik even voor wat ze is en ik stap door naar de parallelweg langs de Drutenseweg. Daar staat opnieuw een WIOS post en hier gaat een frisdrankje er wel weer in. Vanaf hier is het nog een kleine 5 kilometer naar de finish en die gaan langs de zuidrand van Wijchen en vervolgens via het winkelcentrum Zuiderpoort terug naar het centrum.

IMG_8771Lekker gelopen vandaag, goed gezelschap gehad en vooral een prima organisatie door de Posthoorn. Of ik klaar ben voor de Nijmeegse 4daagse, dat weet ik over 12 dagen.

De foto’s staan achter deze link.

De route staat achter deze link.

Een gedachte over “2019-07-07 Wijchen, Kerkdorpentocht

  1. Succes met de Vierdaagse volgende week. Hoewel je mij niet kent, ken ik jou vanwege deze site wel en zal je aanspreken, mocht ik je treffen. Ik loop overigens de 50; jij zult waarschijnlijk de 40 lopen. Groet Paul Coenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s