2019-07-17 Nijmegen, Vierdaagse dag 2

IMG_8839Vandaag mag ik een uurtje langer blijven liggen en dat gaat me goed af. Met de gisteren aangeschafte verlichting op de oude fiets rij ik met een geruster geweten naar Nijmegen en parkeer de fiets waarna ik linea recta naar de koffie ga. Niet dat je dat doet omdat ze zo goedkoop zijn, ik vind 2,75 voor een kartonnen beker met koffie aan de prijs, maar het is de enige koffie die dan verkrijgbaar is en men realiseert zich dit terdege. Ditmaal is het al licht als de starters beginnen en hoewel het drukker is dan gisteren, verloopt de startscan ook vanochtend weer snel en ben ik vlug op de route naar de universiteitsgebouwen.

Iets verder, in de bocht naar rechts staat John, de Goedemorgenman, still going strong. Het lukt me om de verleiding van een puddingbroodje bij Strik te weerstaan en ga gestaag verder door de wijken van Nijmegen Zuid. De eerste 10 km vandaag gaat door wijken als De Hatertse Hei, Grootstal, De Hatert en natuurlijk de Weezenhof, hoewel ik daar meer langs dan doorheen loop. En dan, na 2 uur lopen, gaat het circus via de Staddijk de A73 over naar de Hatertse Vennen. Bij de Diervoort begint het stofpad, dat door de droogte natuurlijk extra stoffig is geworden.

IMG_8841Na het bospad gaat het de Heumenseweg op richting Alverna. Daar is mijn eerste rust bij een cafetaria waar er vreemd genoeg nu al jaren lang vrijwel altijd plaats is. Ik realiseer me dat ik hier 10 dagen geleden nog liep, op een buitengewoon stille zondagmorgen. En dan nu dit zuurstok roze gekleurde feestje. Bij de sporthal van Arcus is overigens ook behoorlijk groen, want daar is een militaire rustpost ingericht en de hal zelf lijkt ook in schutkleuren geschilderd.

IMG_8842Onverstoorbaar ga ik door naar de brede dreven van Wijchen, richting het winkelcentrum van Wijchen Zuid. Onderweg staan diverse bands te spelen, waaronder The Black Pearls Big Band. Dat is weer eens wat anders dan het vierdaagse reportoire van Leef, de Woonboot en Je krijgt die Lach niet van mijn gezicht. Ook gezellig hoor, maar het kan niet aan een big band met vocalisten tippen.

IMG_8843Het is Wijchen uit en Wijchen in vandaag, maar voor je weet sta ik bij de Golden Mile, zo heet de winkelstraat kennelijk en ik reken vandaag alles goed, dus dit ook. Ik mis mijn vaste rustplaats, maar vind gelukkig een andere op de markt. Even goed rusten en wat eten. Daarna de rest van de Golden Mile, waar traditiegetrouw een appel wordt uitgedeeld. Nee, geen golden delicious, maar deze is ook heel lekker. Via het spoor en daarna Woezik verlaat de stoet Wijchen en kom ik via een recht fietspad in Beuningen. Hier staan eerst een paar vrienden van de oude camping en verderop een collega met afpilspunt nummer 1.

IMG_8846Het Waterkwartier was weer een gezellige bedoening en het waterijsje ontvang ik nog steeds in dank. Dat is echt waar een mens blij van kan worden op dat moment. Zo krijg je net even dat zetje en de power om via de Waalkade door het centrum heen te lopen waar het inmiddels al bijzonder gezellig aan het worden is. Nog een keertje door de tent van het Faberplein en dan zit de tweede dag er bijna op. Bij AH nog even een boodschap mee nemen en dan op het fietsje terug naar de camping.

Om de foto’s in het groot te bekijken, klik je op deze link.

Een gedachte over “2019-07-17 Nijmegen, Vierdaagse dag 2

  1. Dag Ruud! Gefeliciteerd met jouw tiende Vierdaagse nu nog het kroontje voor volgend jaar erop, is die alvast binnen. Helaas moest ik na de eerste dag afhaken vanwege een hamstringblessure, en dit na 48 vierdaagses !! Had de kaart voor de tweede dag op zak , maar moest er de volgende dag afzien. Mede dank zij jouw verslagen toch nog mogen genieten. Ook op allerlei perskanalen want ik zat die dagen toch niet stil. Koppig volgend jaar weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s