2019-07-18 Nijmegen, Vierdaagse dag 3

IMG_8854We zijn op de helft van de vierdaagse, dag 3 gaat beginnen. Ik heb vanmiddag nog iets anders te doen in Eindhoven, dus ik ga met de auto en weet zowaar een parkeerplek op loopafstand te vinden. Nou ja, loopafstand is relatief maar aangezien ik toch maar 40 km loop, kan dit er wel bij. Ik vertrek weer goedgemutst in het donker in zuidelijke richting. Het is vandaag al vroeg warm dus van meet af aan loop ik in de korte boks. Na een foto-shoot bij een van de reclame zuilen en de nog stille straten van de Nijmegen loop ik in de richting van Malden. De vierdaagse camping aldaar ziet er toch echt anders uit dan de camping waar ik verblijf!

IMG_8856Na de voetbalvelden van Juliana 31 betreed ik in een van de woonwijken een carport waar duidelijk meer stoelen dan bewoners en toeschouwers staan. Deze onofficiele rustpost is bij mensen thuis die fan van de vierdaagse zijn en ik behoor tot de geluksvogels die in hun goedheid mogen delen. Wat volgt is het Maas-Waalkanaal en dat is een vrij smal pad. En op dat smalle pad lopen de burgers en de militairen. En nog meer militairen, die elkaar groepsgewijs inhalen. Ik snap het, ze hebben marsboekjes met tijden waarop ze bij hun rustposten moeten zijn, maar het kan eigenlijk niet. Ik heb het niet gedaan, want daar krijg je enorme problemen mee, maar je kon er over de hoofden lopen.

IMG_8867Ik schamp Mook en zie de Schans weer liggen, maar sla hem dit keer over. Onderweg naar de Mookerplas in Plasmolen passeer ik een peloton van het Australische leger. Ik denk meteen terug aan Paul, de Australische expat die 10 jaar geleden, toen ik voor het eerst startte, hier ook liep. Op het enorme plein bij de Mookerplas kom ik uit bij Clever, de ijstent die ook een buitengewoon goede kop koffie kan serveren. En niet alleen dat, er staat personeel dat van wanten weet en ook goed georganiseerd is. Had ik het al over het warme appelgebak met echte slagroom gehad? Tegenover me zit een jongedame van 13 met haar vader en ze loopt voor het eerst de 40 kilometer. En tot nu toe gaat het fluitend. Deze gaat niet afhaken als volwassen vrouwen ooit verplicht worden om de 50 km te lopen, mocht dit er van komen.

IMG_8871De DJ bij camping De Geuldert doet zijn best en dan komt Milsbeek met rasse schreden naderbij. Het keerpunt in de route van vandaag, hoewel het aldaar nog maar 17 km is, ik ben dus al ruim over de helft. Van hieruit worden er meteen hoogtemeters gemaakt, maar omdat ik de vroege start heb, gaat het eigenlijk heel gemakkelijk, want je kunt gewoon je eigen tempo lopen, het geheime voordeel van een gladiool.

IMG_8884Er is hier weinig beschutting en de zon begint al een beetje te branden. Klep van mijn pet in mijn nek en doorkachelen. Breedeweg en Groesbeek, allebei gezellig, maar ik zie uit naar de 7 heuvelen. Daar besluit ik te mikken op de kwbn rust in verband met het aldaar aanwezige oranje sanitair en voor ik het weet zijn de 7 (nou ja, 7…) heuvelen alweer achter de rug en begint de afdaling vanuit Berg en Dal naar Nijmegen. Een groot deel van de route die ik nu loop heb ik al 3 keer gefietst en omhoog fietsen is stukken zwaarder dan naar beneden lopen, kan ik melden.

Wat rest zijn de oergezellige witte en rode straten, waar mensen er echt een geweldig feestje van maken om vervolgens via de Fort Kijk in de Pot straat terug bij de Wedren uit te komen. Het is één uur en ik wandel naar de auto. Heerlijk gelopen.

De link naar de rest van de foto’s van dag 3 staat hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s