2019-07-19 Nijmegen, Vierdaagse Dag 4

IMG_8886De laatste dag alweer, een beetje weemoedig betreed ik voor de laatste keer dit jaar de tot feestterrein omgebouwde Wedren. Aan de andere kant bedenk ik me ook dat er dit jaar een extra mooie medaille voor me klaar ligt, mits ik de tocht volbreng binnen de gestelde termijn natuurlijk. Het starten gaat weer heerlijk snel, wat tot minder gedrang leidt. De studenten zwaaien me voor de vierde keer uit en ik vraag me echt af hoeveel van de jongelui hier een levercirrose hebben opgelopen in deze paar dagen.

IMG_8891De man die Hulst promoot staat er ook weer, dus ik ben in ieder geval op de route. De eerste 10 kilomter zijn trouwens het zelfde als de tweede dag en daarna wordt het mooi. Dan komen we door de Hatertse en Overasseltse Vennen en daar staat weer eens een schaapskudde. En ik maar denken dat de kuddedieren dezer dagen vooral op het asfalt te vinden zijn. Aan het einde van de recht weg doemt de uitspanning St. Walrick op. Daar ga ik nog altijd met genoegen het terras om een kop koffie met kersenvlaai te scoren. Je krijgt daar geen keuze tussen met of zonder slagroom, dus ik consumeer noodgedwongen de slagroom er maar bij.

IMG_8898Ik zie wat lege stoelen en vraag of ze onbezet zijn aan een dame met een grote zonnehoed. Het blijkt Ineke van het wandelforum te zijn en als ik mijn ogen iets verder open doe dan zie ik daar ook Aike en Carola zitten, maar die stonden op het punt van vertrek en die heb ik niet meer terug gezien. Ineke haal ik later ergens bij Overasselt in. Overasselt is gezellig druk op het moment dat ik er doorheen loop en als dit dorpje door bent, dan wacht De Dijk. De Dijk is een kilometer of 3 langs de Maas waar er veel meer mensen lopen dan de weg aan kan. Maar ook dat is vierdaagse lopen.

IMG_8901Je komt dan, als je tenminste die Maas oversteekt, in Linden uit en daar hebben de inwoners zoals altijd een them gekozen om hun tuinen en huizen te versieren. Ditmaal is het Glitter en Glamour. Maar Linden is ook een pannenkoekenbakker. En daar heb ik vandaag op gerekend. Maar helaas zijn er geen pannenkoeken als ik er ben. Dat is voor mij wel even een teleurstellinkje, moet ik eerlijk bekennen. Maar ja, je moet toch door, dus ik ben nadat ik natuurlijk toch een drankje heb gedaan, naar Beers doorgelopen. Wat een massa mensen daar, zeg! Beers is natuurlijk net wat makkelijker bereikbaar dan Cuijk of Nijmegen, dus veel mensen zijn hier al langs de kant gaan zitten.

IMG_8919Het viel me op hoe kort Beers eigenlijk op Cuijk zit en daar barst het echt los. Vanaf het industrie terrein via de buitenwijk voor het station, tot over de winkelstraat en het uitgaansgebied, overal mensen langs de kant om je aan te moedigen, of om muziek te maken. Waar is dat feestje? Daar is dat feestje! Als toetje loop je daar de kade op waar DJ Jan (ditmaal voor de 25e keer) voor gezelligheid uit de boxen zorgt en dan de ponton brug op. Voor mij een van de hoogtepunten van de vierdaagse.

IMG_8930Ik zie een bordje dat zegt dat het vanaf hier nog 14,5 kilometer is en dan is wel te doen, dunkt me. De zon krijg ik vanaf hier onveranderlijk achter me, dus de pet gaat achterstevoren op mijn hoofd. De eerste halte is Mook. Bij restaurant Schans ga ik nog even naar binnen voor iets lekkers en dat lukt heel goed. Als ik daarna opsta om richting de Oase te gaan, waar Carla en Eric hulp hebben gekregen uit Drentse hoek, van Monique, bedenk ik me op voorhand al op Eric’s vraag of Palm of Hertog Jan wil drinken als ik bij hem op bezoek ben. Geweldig, wat een span, wat een hart voor de wandelaars. Ik zit naast geel beshirte en wit besnorde Andries die verhalen uit de oude doos oplepelt alsof ze gisteren gebeurd zijn.

IMG_8937Er wacht nog een kilometer of 8 en dan ben ik op de Wedren. Het gaat rustig, maar gestaag en ik ben er eigenlijk voordat ik er erg in heb. De dansende politieman doet weer vreselijk zijn best en als ik net een paar minuten op de Wedren zit, mijn eerste biertje nog niet op, gaat de telefoon. Drie van mijn vrienden stonden langs de route, juist bij die dansende politieman en ze hebben de stroom lopers bekeken. Maar mij niet gezien. We spreken af op ‘mijn’ camping waardoor ik sneller dan verwacht aftaai naar mijn tijdelijk onderkomen. Uiteraard is het op de camping niet bij 1 biertje gebleven en is er ook een bezoek aan het plaatselijke Chinees restaurant aan vast geknoopt. Een mooie afsluiting van mijn jubileum editie!

De foto’s staan achter deze link. Voorlopig even geen gewandel meer. Dat wordt 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s