2020-01-26 Deurne,Winterwandeltocht

IMG_0316De wandelafdeling van atletiek vereniging Deurne organiseert vandaag de tocht waar ik om kwart over acht in het half duister van start ga. Ik moet even wachten op de koffie, dus ik vertrek dan een kwartiertje later, who cares. De route leidt me meteen de bossen in. Hier wordt ik een uurtje bezig gehouden op onverharde paden.

IMG_0323Een mooi stukje langs de Astense Aa en vervolgens loop ik het bos weer uit en het dorp Liessel in. Hier is de eerste rust op 8 km in een voetbal kantine waar de koffie goed smaakt en ik mijn boterhammetjes rustig kan verorberen. Na de rust neem ik afscheid van Sjef en Erna omdat zij de 30 lopen, terwijl ik maar 20 doe.

IMG_0336Het tweede deel is iets minder bosrijk. Toch kan het meer agrarisch karakter van dit deel me wel bekoren. Mooie vergezichten en het is echt niet alleen asfalt waar het overheen gaat. Onverharde landweggetjes brengen me langs weilanden maar ook langs bijvoorbeeld een zandafgraving.

IMG_0340De tweede rust is bij een bijzondere boerderij waar een uitleg over de Peelrand-breuklijn wordt gegeven en daarnaast ook landwinkel-achtige zaken verkocht worden. Ik zie er op het veld er naast rode boerenkool, iets nieuws voor mij.

IMG_0343Ik ontwaar hier nog het dartele duo Coby en Lianne van Loopgroep LOGO die hier een kortere afstand lopen. Na afscheid stap ik door voor de laatste 5 kilometers. Die gaan voor het merendeel weer door de bossen gaan alvorens terug te gaan naar Deurne. Vlak voor het einde komen we nog langs een enorm zonne-energie park, dit is de toekomst van energie opwekking, naast wind energie.

Voortreffelijk georganiseerde tocht en eigenlijk nog lekker weer ook.

Foto’s staan achter deze linken de routestaat hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s