2020-02-08 Lage Vuursche, N4D Training 1

IMG_0389Vandaag naar Lage Vuursche gereden om met Conny en Kees een eerste training voor de Nijmeegse Vierdaagse te ondernemen. Kees liep in eerdere jaren wel vaker een trainingstocht mee, voor Conny heeft het vaste voornemen om mee te doen. Sterker nog, ze is al ingeschreven.

IMG_0386Om niet meteen met grote afstanden te beginnen een route gemaakt van 15 km, beginnend bij Theehuis ‘t Groote Erf. Dat theehuis is natuurlijk gesloten om 09:00 uur in de ochtend, dus maar snel op pad. We lopen eerst tussen de golfbanen door naar het Wasmeer. Onderweg komen we al diverse andere wandel- en hardloopgroepjes tegen. Bij restaurant Groot Kievitsdal heeft mijn route, gemaakt via internet, even een probleem, want er staat een hek niet op de kaart, maar wel in het veld. Gelukkig kunnen we er gemakkelijk met een kleine aanpassing van de route omheen.

IMG_0388Vlak bij het meertje staan enkele runderen rustig te grazen. De waarschuwing om er ruim langsaf te lopen wordt door anderen ook ruim genegeerd, dus ook wij lopen er gewoon een metertje vanaf. En dat gaat prima.

IMG_0390Het weer is prima, een beetje fris en het zonnetje piept af en toe tussen de wolken door. Zo komen we in de buurt van Lage Vuurse nog even langs Hoeve Cantecleer. Op een van de twee pilaren waar het hek voor de oprijlaan aan is bevestigd staat een beeld van Querulijn Xaverius, Markies de Canteclaer van Barneveldt de adelijke buurman van Ollie B. Bommel.

IMG_0399In Lage Vuurse aangekomen even een kop koffie met appelgebak geconsumeerd in een etablissement dat zich blijkens een bord boven de ingang hofleverancier mag noemen. Na de pauze gaan we over de 300 Roedenlaan achter het landgoed Drakensteyn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

Wat volgt is een mooi stukje over een heidegebied, een vennetje en weer een heidegebied, De Stulp. Daarna weer het bos in, waar vandaag net een ATB fiets route of –wedstrijd gaande is. We spotten nog een ree en enkele late sneeuwklokjes, die bij gebrek aan sneeuw nu dan toch maar hun bloemetjes aan de wereld tonen. Maar we letten goed op en komen zonder problemen terug bij het theehuis. Mooie omgeving, ben blij dat ik hier naar toe ben gereden.

De foto’s en de route staan achter de linkjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s