2020-03-14 Leusden, Oefentocht 2

IMG_0674Het is midden maart en de trainingen voor de vierdaagse beginnen normaal nu een beetje serieus te worden. Maar, er waart een geheimzinning en besmettelijk virus in Nederland rond, het Corona virus. Daar kun je ziek van worden en door de besmettelijkheid van dit virus zijn alle georganiseerde wandeltochten afgelast, zoals alle sport in Nederland is afgelast. Samen met mijn 2 wandelmaten waarmee ik dit jaar de vierdaagse hoop te lopen gaan we een zelf gemaakte oefentocht lopen.

IMG_0673Afgesproken in Leusden en de rit er naar toe duurt beduidend langer dan ik verwachtte. De maximaal toegestane snelheid is sinds dit weekend naar maximaal 100 km/h terug gebracht. Eenmaal aangekomen toch nog een kop koffie gekregen en daarna op pad. Kees, de parcours bouwer heeft er een afwisselende 20 km toch van gemaakt met in het eerste deel vooral polder landschap en daarna bossen.

Omdat het mistig is nemen we geen risico en maken we eerst een lusje naar en door het dorp Leusden bij Amersfoort. Ik kom langs een winkelcentrum en haal er zonnebrandcrema dat ik vanmorgen niet in mijn tas blijk te hebben gestopt. De zon, die tot dat moment uitbundig scheen verdwijnt direct nadat ik een laagje op mijn gezicht he aangebracht vrijjwel direct. Gelukkig blijft het weer wel aangenaam.

IMG_0676De polders in betekent lange rechte wegen en oneindig ver over groene sappige weiden kijken. Maar ook lammetjes zien, uitlopend groen en mooie boerderijen bekijken. De route komt langs het Grebbeliniekanaal waar we ook een bunker passeren. Na ruim zeven kilometer zou er een theehuis open zijn. Maar helaas is de gelegenheid dicht. Doorgelopen naar de volgende, maar ook die is nog gesloten. Dan via een oude spoorlijn terug naar de start om aldaar bij de plaatselijke delicatessenwinkel een kopje koffie te drinken. Wat erg goed smaakt.

IMG_0695Deel twee van de route gaat naar landgoed Den Treek – Henschoten. Een prachtig bosgebied met inderdaad, een mooi landhuis erop. Het landgoed wordt doorsneden door de Heiligerbergerbeek die ook de leidraad is van een NS wandeling. Het landgoed bevat zo een veel afwisseling van bos, heid, vennetjes en doorkijkjes naar meer open gebied. Het laatste stukje gaat even langs de provinciale weg om dan weer op Leusden aan te gaan. De koffie staat al weer klaar en we kijken terug op onze eerste 20 km tocht in de wetenschap dat de wereld er weer een parcours bouwer bij heeft!

Er zijn meer foto’s gemaakt en die staan achter deze link. De route staat achter deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s