2020-04-11 Kampina, Oefentocht 3

IMG_0975Na enkele weken niet te hebben gelopen, gaan we vandaag gedrieën weer op pad. Met gemengd gevoel aangaande de vierdaagse. Want, ja we zijn allemaal ingeloot, maar helaas komt dat vooral door de Coronacrisis. Veel mensen verwachten dat de vierdaagse helemaal niet doorgaat dit jaar. Op het moment van de wandeling weten we nog niet wat de organisatie doet. Het wandelen in groepen is nog steeds verboden, dus hebben we met het maximale aantal mensen afgesproken: 3.

De auto in Lennisheuvel neergezet, waar we naar de Beerze lopen en over een 25 centimeter brede voetbrug lopen. Dan de Kampina in. Die is in alle jaargetijden mooi, maar het is nu toevallig lente en ook nog eens schitterend weer en het is volop genieten. Ik heb het gevoel dat Kees en Conny vooral bezig zijn met alles in zich op te nemen. Zelf heb ik hier vorige week nog gelopen en ik had toen precies hetzelfde.

IMG_0987Na het bos bij de Annadreef volgt een groot heide gebied, waar we op de rand langs lopen. Als snel volgen we de route van het Brabants Vennekespad, wat wel makkelijk is, want dan kun ik de geel rode markeringen volgen. We komen dan ook langs vele vennen, de Zandbergsvennen, het Kogelvangersven, de Huisvennen en het Palingven, om er maar enkele te noemen. Als we een kilometer of 7 gelopen hebben komen we bij een bankje uit. Helaas komen er van de andere kant ook mensen en die nemen het bankje al als rustpauze. Eerlijk is eerlijk, zij waren eerder. Dus doorgelopen. Wat mij opvalt is een markering van een OLAT wandeltocht die men kennelijk vergeten is op te halen.

IMG_0995We lopen door richting Belversven, maar voor we daar zijn staat er al weer een bank. En wat voor een. Ene Bert heeft hem gesponsord de tekst luidt “Ik bof, ik ben (buiten)”. In deze tijd van social distancing en mensen die in ziekenhuizen verpleegd worden, is dit een waarheid als een koe. Bert, bedankt voor je voorzienige blik en je fijne bank.

IMG_0990Na de pauze gaan we verder richting Oisterwijk. Bij het kalkoenbedrijf steken we de weg over en schieten meteen een kronkelend pad op langs de Rosep. Ook hier een enkele asfaltweg om over te steken, maar voor de rest is het niets dan zandpad waar we over lopen. Het laatste stukje bos wat we doorkruisen bevat nog een ven, luisterend naar de prachtige naam Klokkentorenven,

IMG_1007Bij De Logt nog een prachtig open stuk waar vanaf een dijkje het Winkelsven kon worden bekeken. De laatste kilometers gaan via een lange laan over het Banisveld, gevolgd door weer een stukje langs de Beerze. Er zitten zelf wat kleine stroomversnellinkjes in, prachtig.

Om de Beerze over te steken zijn mooie voetgangers bruggen aangelegd. Hierover komen we door enkele akkers weer veilig terug in Lennisheuvel, waar de tocht gestart is.

Vanwege de omstandigheden met Corona geen afzakkertje, maar gelukkig hebben we thuis allemaal nog wel wat liggen…

De complete fotoreeks staat achter deze link. De route in afstandmeten.nl staat achter deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s